FANDOM


Џираја (自来也, Jiraiya) е еден од легендарните Санини, заедно со Цунаде и Орочимару, кои беа тренирани од Третиот Хокаге. Тој е самопрогласен супер-перверт, кој ја напиша популарната серија книги за возрасни наречена Icha Icha- омилената на Какаши Хатаке. Тој исто така е познат како Мудрец на жабите (蝦蟇仙人, Gama Sennin), затоа што многу често ја користел техниката повикување за да повика жаби. Џираја го има знакот за „Масло“ (油, Abura) на неговата лична лента за заштита на челото.