FANDOM


Гаара
Gaara
Gaara
(我愛羅)
Манга и Аниме
Прво појавување 35 Издание (манга)
20 Епизода (аниме)
Јап. глас Akira Ishida
Анг. глас Liam O'Brien
Се појавува во Манга и Аниме
Информации
Држава Земјата на Ветерот
Село Сунагакуре
Роден/a на 19 Јануари
Статус Жив
Нинџа ранк Дел I: Генин
Дел II: Каге
Опис
Боја на косата Црвена
Боја на очите Зелена
Висина Дел I: 146.1-148.1cm
Дел II: 166.1cm
Маса Дел I: 39-40.2 kg
Дел II: 50.9 kg
Крвна група АБ
Врски
Тим Тим Баки
Ментор Баки
Поданост Сунагакуре
Семејство Четвтиот Казекаге (Татко)
Карура (Мајка)
Јашамару (Вујко)
Темари (Постара Сестра)
Канкуро (Постар Брат)
Способности
Вид чакра Ветер

Гаара(我愛羅, Gaara) е еден од главните ликови во мангата и во анимето Наруто. Тој е шиноби од Сунагакуре кој подоцна станува Петтиот Казекаге (五代目風影, Godaime Kazekage). Гаара е исто така и најмалото дете на Четвртиот Казекаге и помлад брат на Канкуро и Темари. Тој беше Џинчурики на Еден-опашестиот Шукаку и израснат како алатка на Сунагакуре, Гаара го добил презимето Гаара од Песочниот Водопад(砂瀑の我愛羅, Sabaku no Gaara). На почетокот Гаара беше претставен како антагонист, но со текот на серијата тој станува еден од главните протагонисти.