FANDOM


Генин (下忍, Genin; буквално преведено "Низок Нинџа", преведено од (Viz) "Џуниор Нинџа") се нинџите од најниско ниво и исто така оние што прикажуваат најмногу разлика во моќта. Кога нинџите стануваат Генини, тие работат на тоа да ја подобрат економијата во селото со тоа што се праќаат на мисии за кои на селото му се плаќа. Вообичаено се праќаат на Д-ранк мисии, кои не се многу ризични и се состојат од физичка работа, сепак многу ретко, Генините се испраќаат на мисии од Ц-ранк, кои се на работ до вистинската нинџа работа, а и ризикот во овие мисии е многу мал. Кога на Конохагакуре му недостигаа нинџи од повисоко ниво поради нападот од страна на Отогакуре и Сунагакуре, селото мораше да испраќа Генини на повисоко рангирани мисии