FANDOM


Otogakure

Симболот на Отогакуре

Отогакуре (音隠れの里, Otogakure no Sato; литературно преведено "Селото Скирено Во Звук"), скратено Ото, е личното село на Орочимару, пронајдено и создадено со единствена цел за собирање нинџи, нивно експериментирање, кои би му помогнале на Орочимару да ги научи сите јуцуа. Всушност, Ото не е вистинско село, туку група од скривалишта и бази низ Земјата на Звукот и други држави. Нинџите на звукот користат различни видови џуцу.

Трите Нинџи на Звукот (Досу Хинута, Заку Абуми, Кин Цучи), под наредба на Орочимару, зедоа учевство во Испитот за Чунини со цел да го убијат Сасуке Учиха. Сепак, Орочимару всушност ги користел како тест за да ја провери силата на Сасуке, откако ја добива клетвата. Со Орочимару заробен од страна на Итачи Учиха, судбината на селото е непозната.