FANDOM


Саи
Sai
Sai
(サイ)
Манга и Аниме
Прво појавување 281 Издание (манга)
1 Шипуден Епизода (аниме)
Јап. глас Satoshi Hino
Анг. глас Benjamin Diskin
Се појавува во Манга и аниме
Информации
Држава Земјата на Огнот
Село Конохагакуре
Роден/a на 25 ноември
Статус Жив
Нинџа ранк АНБУ
Опис
Пол Машко
Боја на косата Црна
Боја на очите Црна
Висина 172.1cm
Маса 53.3kg
Крвна група А
Врски
Тим Тим Јамато
Поданост Конохагакуре
Семејство Шин (Посвоен Брат)
Способности
Техники Ink Clone Technique

Ink Flush Technique (Само Во Аниме)

Ink Mist Technique

Super Beasts Imitation Picture

Tantō


Саи (サイ, Sai) е еден од главните ликови во серијата. Тој е млад нинџа од клан чија специјалност се техники во кои се употребува мастило. Тој е замена за Сасуке Учиха во Тим Какаши.